Pålitlig

Enkel att sköta och framtidssäker med världens mest populära CMS

Alla lättskötta hemsidor är byggda i ett användarnvänligt CMS. CMS står för ”Content Management System”, och är ett gränssnitt för användaren att lägga till, ändra och ta bort innehåll – utan att behöva ge sig in i koden.

Världens mest populära CMS är WordPress, och det jag använder till mina hemsidor. Det är lätt att lära sig, ger goda möjligheter till varierade och säkra hemsidor, samt är väldigt framtidssäkert på grund av sin popularitet och stora användarbas. Läs gärna mer om varför WordPress är bäst.

Kanske vill du starta en blogg, en liten webbshop eller bara publicera ditt affärserbjudande online. Oavsett vad du behöver en hemsida till, så gör jag och WordPress det enkelt för dig att sköta om den.

Responsiv

Anpassar sig till alla skärmar, från stora datorer till små mobiler

Ett krav för dagens hemsidor är att de ska fungera bra på helt olika skärmar. Från de minsta smartphones och tablets till laptops och de största skrivbordsskärmarna. En sida som klarar detta är responsiv.

Alla sidor jag gör är helt responsiva och anpassar sig till den skärm som öppnar hemsidan. Vissa saker fungerar lite annorlunda beroende på skärmstorlek, och en del innehåll eller funktionalitet blir lite bättre på vissa skärmar, och lite sämre på andra. På den här hemsidan kan du se hur bra eller dåligt en sida anpassar sig.

På grund av att allt innehåll ska fungera så bra som möjligt på olika typer av skärmar, bör till exempel bilder vara i ett liggande format. Då slipper besökaren onödigt mycket skrollande på små skärmar. Av samma anledning ändras storlek på rubriker beroende på skärmens storlek. Allt för en så god användarupplevelse som möjligt.

Flexibel

En av marknadens ledande Page Builders gör det lätt att ändra ditt innehåll

Dagens moderna hemsidor har oftast behov av att visa innehåll på ett mer komplext sätt, än text från kant till kant. Det kan vara kolumner, ikoner eller bilder som gör mer än bara visar sitt motiv.

Då använder man en så kallad page builder. Det finns många olika page builders att välja på till WordPress, men den ledande sedan flera år heter WPBakery Page Builder. Denna använder jag till hemsidor som ställer dessa krav.

Vid sidan av att vara flexibel och lätt att använda, är den tack vare sin popularitet garanterad en lång livslängd med regelbundna uppdateringar. Som en del i min leverans ingår en workshop där jag lär dig använda denna, så du enkelt kan ändra och lägga till ditt innehåll.

Snabb

Laddar snabbt tack vare effektiv cache och optimerade bilder

Vissa sidor laddas snabbare än andra i din webbläsare. Hur snabbt de laddas beror på en mängd olika saker. Dels på hur välkodad hemsidan är, hur bra bilderna är komprimerade och om sidan använder sig av cachade sidor till webbläsaren.

De sidor jag gör har alla välstrukturerad kod som laddas snabbt och väl komprimerade bilder. Jag installerar även en cache-plugin som levererar sidorna extra snabbt till besökarens webbläsare. Här är ett verktyg där du kan testa hur snabb en hemsida är.

Allt sammantaget kommer din sida laddas fort så dina besökare slipper sitta och vänta när de surfar runt på din hemsida. Detta gillar även Google, som ger bättre ranking till snabbladdade sidor.

Synlig

Omtyckt av sökmotorer tack vare god struktur och relevanta nyckelord

Hur högt ens hemsida hamnar i Googles sökresultat beror på en mängd olika faktorer. Exakt hur dessa faktorer samverkar vet bara Google som använder egen algoritm för att ranka sidor. Men genom att optimera dessa faktorer kan du påverka hur lätt din hemsida blir att hitta på nätet.

Detta kallas Search Engine Optimization, sökordsoptimering på svenska, eller SEO. Den mest självklara delen du själv kan påverka är givetvis genom ditt innehåll. Bra texter som är lagom långa och noga valda rubriker är en mycket bra början.

Mitt jobb är att se till att hemsidans struktur, innehåll och metainformation samverkar med Google, och andra sökmotorer. Då blir det enkelt för dessa att hitta och kategorisera information, och sedan matcha det mot relevanta sökningar. Andra saker som påverkar är hur snabb hemsidan är, och om den ligger bakom ett SSL-certificat.

Säker

Trygg bakom SSL (https) och lätt att återskapa med regelbundna backuper

Att skydda en hemsida från oönskade intrång kan tyckas självklart. Trots det är det fortfarande väldigt vanligt med hemsidor som ligger fullt sårbara bakom det gamla protokollet http.

Genom att aktivera ett SSL-certifikat på ditt webbhotell lägger jag din hemsida bakom det modernare och säkrare protokollet https. Vid sidan av en långt säkrare hemsida uppskattas detta av Google, som rankar hemsidor bakom https högre än http. Här är en intressant artikel om detta.

För än högre säkerhet gör jag en mängd inställningar som gör det svårt för hackers och automatiserade virusprogram att få tillgång till din information. Och skulle något ändå hända, så är hemsidan lätt att återställa tack vare regelbundna backuper av databasen.